Paardenkamp

PAARDENKAMP 2023

Voor 2023 hebben we helaas nog geen zekerheid over het paardenkamp. Vanaf we meer weten brengen we jullie op de hoogte.

Info 2022:

Dit jaar zal het paardenkamp opnieuw begeleid worden door Benedicte Van Acker, een ergotherapeute die ook de opleiding hippotherapie genoot. Het paardenkamp vindt dit jaar plaats tijdens de paasvakantie van woensdag 6 april tot en met zaterdag 9 april 2022.

Tijdens deze 4 dagen kunnen 12 kinderen (tussen 8 en 12 jaar) kennismaken met hippotherapie. Het doel van deze vakantie is niet om te leren paardrijden maar om te leren samenwerken met een paard. Ervaring met paardrijden is absoluut niet noodzakelijk. Naast verzorging en oefeningen naast het paard, wordt er ook aan voltige gedaan (oefeningen op het paard). De kinderen leren hoe een paard denkt en handelt en spiegelen dit aan zichzelf. Gedurende een ganse dag zullen de kinderen in de weer zijn met de paarden.

De manege waar we aan de slag gaan met de paarden is De Pepitos in Gavere. Het kamp zal dit jaar terug doorgaan in de vorm van een dagkamp. Kinderen kunnen gebracht worden tussen 9u en 10u ‘s morgens en kunnen ‘s avonds terug afgehaald worden tussen 16u en 17u.

De kostprijs van het kamp bedraagt 200 euro.

<- Terug naar Kampen 2022