Het Fielgoed Team

Big Boss Barbara

In 2009 richtte Barbara de vzw Fielgoed op en gingen ze voor de eerste keer op kamp in Laarne. Ondertussen groeide Fielgoed uit tot een vaste waarde.
Barbara werkt als docente aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Gent. Daarnaast heeft ze ook een eigen praktijk in Heusden. Ze schreef mee aan verschillende boeken: ‘Kinderen met developmental coordination disorder’, ‘ik kan het!’ en de ‘SOS-2VL’.
Vanuit haar werkervaring startte Barbara met de kampen voor kinderen met een milde motorische beperking. Het aanbod voor deze kinderen is nog steeds zeer beperkt en Fielgoed wil daar aan tegemoet komen.

Barbara neemt de coördinatie van de kampen op zich. Elke zomer rijdt ze ontelbare keren over en weer tussen de winkels, jeugdherberg De Valk en haar huis. Ze zorgt jaarlijks voor de administratie, de EHBO, de vieruurtjes, de wasjes en plasjes en zo veel meer.

Sous-Chef Ineke

Als student kinesitherapie in de pediatrische revalidatie ging Ineke voor de eerste keer mee op Fielgoed in 2012. Sindsdien gaat ze jaarlijks mee op de Fielgoedkampen. Langzamerhand werd ze de rechterhand van Barbara die haar ondersteunt met de administratie en coördinatie van de kampen.
Ineke werkt in MFC Sint Lodewijk in Kwatrecht en daarnaast werkt ze ook in de praktijk van Barbara.
De monitoren

Elk jaar kan Fielgoed rekenen op een team van monitoren die ondertussen onmisbaar zijn geworden voor de kampen. Sommigen van hen gaan al mee van in het prille begin van de kampen, maar er komen ook elk jaar nieuwe krachten bij. De meesten worden gerekruteerd vanuit de opleiding kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Elke monitor heeft een achtergrond in jeugdwerk of werking met kinderen. Zij zorgen er voor dat de deelnemers steeds een fantastische Fielgoed-week kunnen beleven!