Paardenkamp dag 3

Met het zonnetje vertrokken we uitgerust terug naar de manège. Opnieuw werden de pony’s geborsteld, gekamd, gevlochten en opgezadeld. Vandaag kwam de droom van velen uit: ze mochten zelf sturen zonder begeleider. Eerst werd het parcours opgesteld, eens uitgeprobeerd met begeleider, om tenslotte alleen te doen. Net voor de lunch kreeg de groep nog een moeilijke opdracht van Benedicte: ze moesten zonder de pony aan te raken samenwerken om Milkyway over een hindernis te leiden. Dit nam behoorlijk wat tijd in beslag. Maar het lumineus idee van Ilias om een wortel uit de auto van Benedicte te halen, leverde hen een positief resultaat. De pony sprong na verschillende pogingen over de hindernis. De kinderen hadden wel een lekkere hot dog verdiend. Na de middag werden een zestal opdrachtjes die moesten uitgevoerd worden op de pony (eendjes vissen, blikken omwerpen, ringen gooien, balanceerhoedje dragen, kralen rijgen en naar een doel gooien). Dan kwam de apotheose van de dag, namelijk draven. De begeleiders hun conditie werd op de proef gesteld 😉 Het vieruurtje bestond uit de zelfgebakken wortelcake die door iedereen heel erg werd gesmaakt. Als laatste opdracht moesten de kinderen 18 voorwerpen en paaseitjes zoeken op de manège. Na de spaghetti volgde er een paardenquiz. Alle kinderen zijn vanaf nu echte paardenkenners.

Wist je dat …
dit de laatste avond is?
Laura dacht dat Trump de president van Londen was?
Daan fruitwater drinkt?
Roos super goed ringen kan werpen?
Nina haar heel comfortabel voelt op het paard?
Marte super goed vlechtjes kan maken?
Ilias mooie foto’s kan maken van voeten en zand?
Heleen de paardenmicrobe te pakken heeft?
Nika recht heeft gestaan op Smurries?
Fie heel goed alleen heeft gereden?
Jilke ballen in de emmer kan gooien, ook als ze er naast moet mikken?
Caro heel veel te vertellen heeft?
Ann een uur te laat was?
je door Benedicte haar auto niet meer kan kijken? (zie foto)
Fauve morgen ook nog komt?
Barbara maar 19 017 stappen heeft gezet?

Foto’s kan je hier vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.