paardenkamp dag 2

Maandag 08/04/2019

Deze ochtend werden we al vroeg gewekt door de vele hanen op de boerderij. In de voormiddag werd er eerst een parcours gebouwd met lego dat daarna in het echt werd nagebouwd op de piste. Met de pony’s aan de hand werd er geslalomd en over hindernissen gestapt. Aan de hand van verschillende talentenkaarten vonden de kinderen hun eigen talenten. Zo hadden we een stille helper, een ontstaansbegrijper, een kennisspons, een buikdenker, een groeimotor en een sfeervoeler. Tijdens de drinkpauze werden alle pony’s in de piste losgelaten waar ze naar hartenlust konden bewegen. Toen de kinderen zich erbij voegden konden zij heel goed waarnemen hoe de pony’s reageerden op de drukte en/de kalmte van de groep. In het begin waren de pony’s heel wild omdat de kinderen iets te druk waren maar na wat ademhalingsoefeningen, zagen ze de pony’s zichtbaar kalmeren. Na de middagpauze werden levensechte tekeningen gemaakt en versierd. Voor ze allen de pony’s mochten bestijgen kregen de kinderen een taakje als stalknecht. Echter… sommigen vonden die taak zo leuk dat ze nooit opgestegen zijn… Barbara haar auto heeft de gevolgen gedragen. Na een verplichtte douche werden we terug Bourgondisch verwend door Liesje. We sloten de avond af met een aartsmoeilijke quiz over (je raadt het nooit) paarden die werd gewonnen door ‘de renpaarden’.

Foto’s kan je hier vinden.

Wist je dat…
… de pony’s gek zijn van Ilias (en de paardensnoepjes in zijn jas daar voor iets kunnen tussen zitten)
… Jeanne ongelofelijk stoer was en haar angst overwon om haar paard te begeleiden
… Nina een geboren paardenbegeleidster was
… Fie al omgekeerd op haar paard wou zitten
… Lucas en Tuur helemaal opgingen in hun job als stalknecht
… Roos een creatieve duizendpoot is
… Lucas zeer geconcentreerd Mikado kan spelen
… Laura ‘de samenbrenger’ van de groep is
… Pieter ook met 1 laars kan paardrijden
… Marte schittert als onze ‘stille helper’
… Marthe de hele dag gewacht heeft om op de grootste pony te mogen zitten
… Jilke niet wist dat ze zoveel talenten had
… Barbara vandaag 12084 stappen gezet heeft (en ze hiermee de ster van de dag is volgens haar stappenteller)

Leave a Reply

Your email address will not be published.